Cursusdatum
do 15 juli 2021

Doelgroep
Massagetherapeuten, fysiotherapeuten en manueel therapeuten.

Cursustijd
10.00-16.30 uur

Cursusgeld
Gratis voor NGS leden. Niet-NGS leden: €150,-

Beschrijving

De nieuwe anatomie geeft vernieuwde inzichten en behandelmogelijkheden voor ‘hands-on’ therapeutische technieken voor massagetherapeuten, fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Deze praktische cursus vertaalt de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de therapeutische praktijk.

 

Doel

Beter inzicht in arthromyofasciale kinematica (bewegingsleer van gewrichten, spieren en fascia); gerichtere hands-on behandeltechnieken leren voor preventie en snel herstel van disfuncties van het houdings- en bewegingsapparaat.
Na een beknopte theoretische onderbouwing wordt praktisch ingegaan op inspectie, palpatie, release en re-alignement van o.a. deep fascia tissue. Aan bod komt o.a. hoe beïnvloeden hands-on technieken de myofibroblasten en de fasciale re-alignement en daardoor de gewrichtsmechaniek en is massage van de spierbuik wel geïndiceerd bij sportblessures?

Cursusinhoud

• Blok 1: Theorie

• Blok 2: Wervelkolom

• Blok 3: Nek + bovenste extremiteit

Blok 4: Bekken + onderste extremiteit

Cursusduur

5,5 uur

Docenten

Karl Noten, BSc
Sportfysiotherapeut/manueeltherapeut, orthomoleculair voedingstherapeut en trainer en al 30 jaar internationaal werkzaam als docent in de fysiotherapie en orthopedische revalidatie, MSU-echografist en auteur van 30 boeken en eigenaar van de Fysio Physics Group International.

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 526
louise.ensing@fysiophysics.nl

AGENDA

2022

29sep10:0015:30Enkel- & Voetklachten: orthopedische revalidatieAccreditatie: KNGF 16 punten, Keurmerk Fysiotherapie 12 punten, LOOP 20 punten.Fysiotherapie:Enkel- en voetklachten

X