Cursusdata
wo 23 en 30 november 2022

Doelgroep
Fysiotherapeuten, oefentherapeuten, massage therapeuten, sport(zorg)masseurs, pilates trainers en personal trainers.

Aantal deelnemers
minimaal 10, maximaal 20

Aantal lesdagen
2 praktijkdagen + online moduul

Cursustijd
12:00 – 17:30 uur

Cursusgeld
€275,-

Beschrijving

De fasciatherapie cursus MyoFascial Thai Release is een nieuwe therapeutische aanpak waarbij we 2 werelden combineren: East Meets West”. Deze cursus zal je begeleiden in het beheersen van een uitgebreid scala aan Thaise stretching technieken gecombineerd met Europese myofasciale manipulatie. We zullen een verbazingwekkende verscheidenheid aan manieren leren om een bepaalde beweging of een techniek uit te voeren zoals: compressie, stretching, tractie, schommelen en kneden.

De therapie wordt uitgevoerd op een trainingsmat en zonder het gebruik van massageolie. De reden waarom we kiezen voor een trainingsmat in plaats van een massagetafel is dat we meer met lichaamsgewicht dan met spierkracht gaan werken, zodat onze behandelingen effectiever, makkelijker en aangenamer worden voor ons als therapeut en voor de ontvanger. Je krijgt veel instructies over het gebruik van de juiste ergonomie om ontspannen, uitgelijnd en comfortabel te zijn tijdens het toepassen van een behandeling.

Het idee van “werken aan myofasciale lijnen” wordt vervolgens vertaald in het toepassen van diepe en aanhoudende druk in het fasciale systeem van het lichaam met als doel spanningen en blokkades in de fascia los te laten en fascia naar de juiste positie te leiden. Omdat de fasciae een volledig onderling verbonden web in het lichaam vormen, kan het loslaten van spanning in één fascia of delen van fasciae andere fasciae beïnvloeden en spanningen, houdingsonevenwichtigheden en onverklaarbare pijnen elders in het lichaam verlichten of corrigeren. De principes van myofasciale afgifte helpen de symptomen van pijn, bewegingsbeperking, hoofdpijn en een groot aantal gezondheidsproblemen te verhelpen. De rekoefeningen die we zullen doorlopen worden uitgevoerd in 3 stappen. We beginnen met passieve stretch, waarbij na de contract-relax-methode en tegelijkertijd ademhalingsoefeningen worden gedaan om de ontspanning van spieren te vergemakkelijken. Hierdoor verbetert de bloedsomloop en de rekbaarheid van myofasciale weefsels en wordt het bewegingsbereik van de gewrichten vergroot. Bij een totale lichaamsbehandeling met Myofasciale Thaise Release neemt de therapeut de cliënt mee op een therapeutische reis, waarbij alle gewrichten, het spierstelsel, het myofasciale systeem en de organen worden gestimuleerd.

Vanwege het internationale karakter van deze opleiding is de instructietaal en het lesmateriaal in het Engels.

Bij deze cursus maken gebruik van blended learning. Een praktijk module bestaande uit twee praktijkdagen op onze cursuslocatie in IJsselstein en een online module de theorie en instructievideo’s van alle technieken.

Cursusinhoud

Online:

  • Instructievideo’s van alle technieken

Theorie:

  • Achtergronden fasciatherapie (Thaise Massage)
  • Myofasciale anatomie, wetenschappelijke update
  • Myofasciale krachtentransmissie, tonus en beweging
  • Fasciale re-alignment, stretching & tonusregulatie

Praktijk:

  • Stap-voor-stap behandelprotocol voor Heup-been, rug, schouder-arm
  • Ademhalingsprogressie & orgaanrelease technieken
  • Total Body Treatment Level 1

Aantal contacturen

2 praktijkdagen van 5 uur


Didactische werkwijze

Online en praktijklessen

 

Doelstelling

De cursist als instructeur/therapeut bekwamen in het veilig & verantwoord toepassen van de technieken en het behandelen van klanten ( of patiënten) met behulp van de MyoFascial Thai Release methode.

 

Verplichte literatuur

Deze literatuur is niet inbegrepen in het cursusgeld en dient (uiterlijk op de 1e cursusdag) door cursist zelf te worden aangeschaft.

  • Boek RugFit, de beste oefeningen bij rugpijn – Karl Noten

Dit boek is o.a.. verkrijgbaar bij Bol.com en de receptie van onze cursuslocatie. Bij aanschaf bij de receptie van de cursuslocatie ontvangt cursist €10,- KORTING op de adviesverkoopprijs.


Afsluiting

Na deelname ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Docenten

Florina Filip

fysiotherapeut met een universitaire masterdiploma in Motorische Revalidatie Wetenschappen,  gelicenseerd Thaise Massage Therapeut en Fascia Therapeut. Zij is werkzaam op het hoofdkantoor van Fysio Physics als fysiotherapeut en docent.

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

 

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Agenda

2022

01oct10:0016:30Personal Trainer ProPersonal Training:Personal Trainer Pro

01oct10:0016:30Personal Trainer MedicalPersonal Training:Personal Trainer Medisch

07oct10:3017:00Orthopedische RevalidatieAccreditatie Keurmerk Fysiotherapie 72 puntenFysiotherapie:Orthopedische revalidatie

07oct10:3017:00Rugpijn: Orthopedische Revalidatie32 punten KNGF, 24 punten Keurmerk FysiotherapieFysiotherapie:Rugpijn Orthopedische Revalidatie

11oct10:0017:30Fysiotherapie & Oncologische Revalidatieaccreditatie KRF NL 19 punten, Keurmerk Fysiotherapie 15 puntenFysiotherapie:Oncologische revalidatie

12oct12:0017:00Perfect Pilates RugFitPerfect Pilates:Perfect Pilates bij rugklachten

13oct10:0017:00Therapeutisch TapenAccreditatie NGS 12 pnt, KTNO accreditatie: erkenning NVST, VBAG, VIV.Fysiotherapie:Therapeutisch Tapen

X