Online opleiding
Start direct na inschrijving met de online videolessen. 

Doelgroep
Therapeuten, voedingsdeskundigen, leefstijlprofessionals, coaches, trainers en iedereen die wil werken met orthomoleculaire voeding en suppletie.

3 online modulen

Cursusgeld
€ 399,-

Accreditatie

  • KTNO met 1 ECTS: erkend door Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (NVBAG).
  • ADAP met 12,5 punten (Oefentherapeuten Scholing)

Beschrijving

Is gezonde voeding jouw passie en wil je andere graag helpen met het juiste voedingsadvies? Start dan vandaag nog een carrière in de orthomoleculaire voeding. De opleiding Coach Orthomoleculaire Voeding is een online wetenschappelijk onderbouwde opleiding over orthomoleculaire voeding voor fysiotherapie & (personal) trainers. Tijdens deze opleiding leer je de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde en leer je hoe je wetenschappelijk onderbouwd advies kunt geven met gezonde voeding & suppletie bij revalidatie, leefstijlinterventie, afvallen en prestatieverbetering.

Docent Wouter de Jong

Fysio Physics en Wouter de Jong hebben kennis en ervaring gebundeld en samen deze nieuwe opleiding ontwikkeld. Wouter is al enkele jaren docent in de orthomoleculaire therapie en orthomoleculare geneeskunde. Hij is gediplomeerd diëtist, gespecialiseerd in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en natuurgeneeskunde.

Cursusinhoud

De opleiding bestaat uit de 3 videolessen:

Moduul 1 Evidence Based Nutrition: Inleiding orthomoleculaire geneeskunde en gezonde voeding
Om gezondheid en alle lichaamsfuncties optimaal in stand te houden is goede voeding één van de belangrijkste speerpunten. Ons lichaam heeft een gigantisch zelfherstellend vermogen, mits er voldoende “bakstenen en cement” (micronutriënten) aangeleverd worden, middels voeding en suppletie. De meeste chronische aandoeningen zijn lifestyle gerelateerd, waarbij voeding één van de belangrijkste is. Je leert deze les wat nu écht gezonde voeding is, inclusief een uiteenzetting van de macronutriënten. Wetenschappelijke studies vormen de basis van de orthomoleculaire geneeskunde.

Moduul 2 De kracht van suppletie: Vitaminen, mineralen, supplementen en aminozuren
De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde bouwstoffen. Wat is de functie van de diverse vitaminen en mineralen? Hoe kun je een tekort herkennen, welke testen zijn ervoor? Welke interventies kun je toepassen om een tekort (snel) op te heffen en welke doseringen zijn daarvoor nodig? Hoe selecteer je het juiste supplement en van welk merk?

Moduul 3 Casuïstiek. Voeding bij fysiotherapie & personal training.
Deze les gaat verder in op de theorie, maar vooral praktische toepassing van de opgedane kennis door middel van casuïstiek. Welk praktisch advies kun je geven aan sporters, senioren, bij artrose, artritis, pijnklachten, diabetes, stress (burn-out), vermoeidheid, enzovoort.

Ieder moduul wordt afgesloten met een online toets.

Aantal studie-uren

18

Didactische werkwijze

online

Afsluiting

Na het bestuderen van alle videolessen en het behalen van voldoendes voor de online toetsen ontvangt cursist het certificaat van deelname.

Studiemateriaal:

Het volgende boek dien je zelf aan te schaffen:
How Not To Die, auteurs M.D. Michael Greger/Gene Stone, ISBN13: 9781250066114.
Je kunt ook de Nederlandse versie aanschaffen: Hoe overleef je?, auteurs M.D. Michael Greger/Gene Stone, ISBN13: 9789492847003.

 

Docenten

Wouter de Jong

Wouter is diëtist en gespecialiseerd in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en natuurgeneeskunde. Hij is al jaren docent in de orthomoleculaire therapie en geneeskunde, schrijver en veelgevraagd spreker.

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

 

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Opleidingen agenda

2022

01oct10:0016:30Personal Trainer ProPersonal Training:Personal Trainer Pro

01oct10:0016:30Personal Trainer MedicalPersonal Training:Personal Trainer Medisch

07oct10:3017:00Orthopedische RevalidatieAccreditatie Keurmerk Fysiotherapie 72 puntenFysiotherapie:Orthopedische revalidatie

07oct10:3017:00Rugpijn: Orthopedische Revalidatie32 punten KNGF, 24 punten Keurmerk FysiotherapieFysiotherapie:Rugpijn Orthopedische Revalidatie

11oct10:0017:30Fysiotherapie & Oncologische Revalidatieaccreditatie KRF NL 19 punten, Keurmerk Fysiotherapie 15 puntenFysiotherapie:Oncologische revalidatie

12oct12:0017:00Perfect Pilates RugFitPerfect Pilates:Perfect Pilates bij rugklachten

13oct10:0017:00Therapeutisch TapenAccreditatie NGS 12 pnt, KTNO accreditatie: erkenning NVST, VBAG, VIV.Fysiotherapie:Therapeutisch Tapen

X