E-cursus

Doelgroep
Fysiotherapeuten, oefentherapeuten, gevorderde trainers.

Cursusgeld
€ 196,-

Accreditatie

Accreditatie registers: Algemeen Fysiotherapeut (KRF NL), Vrij deel KRF NL met 4 punten en Keurmerk Fysiotherapie met 4 punten.

Chronisch ZorgNet

Deze opleiding is beoordeeld door Chronisch ZorgNet als relevant voor leden Chronisch ZorgNet. Na afronding van de opleiding dien je zelf de 4 accreditatiepunten bij te laten schrijven in jouw online portfolio Chronisch ZorgNet.

Beschrijving

De online cursus Revalidatie na COVID-19 behandelt de praktische vertaalslag voor Therapie & Training na COVID-19. Training na COVID-19 is duidelijk anders dan bij COPD. Training is belangrijk, maar kan bij onjuiste dosering negatief werken op het herstelproces. Hoe vertaal je de KNGF-richtlijnen naar een behandelplan en verantwoorde training in de praktijk? Deze cursus geeft je inzicht in het behandelen en trainen van cliënten bij herstel na corona.

Cursusinhoud

Blok 1: Theorie & 3 video’s met uitleg door medisch specialisten met ervaring in longrevalidatie:

  • Fase 1. Behandeling in het Coronacentrum door drs. Annekee van Woensel, Coronacentrum oudere arts.
  • Fase 2. Intramurale revalidatie door Maurits Hoonhorst, revalidatiearts.
  • Fase 3. Extramurale revalidatie door drs. Robert Rozenberg, sportarts.

Blok 2: Theorie & 3 video’s met uitleg en vertaalslag naar Therapie & Medisch fitness training in de praktijk door K. Noten, sportfysiotherapeut/orthomoleculaire voedingstherapeut

Aan bod komt:

  • COVID-19, etiologie en pathofysiologie
  • Revalidatie na COVID-19
  • Klinimetrie
  • Trainen na COVID-19
  • Coaching bij COVID-19
  • Voeding & supplementen bij COVID-19
  • Behandelplan & Trainingsschema’s voor de (medisch) fitness praktijk

Cursusduur

4,5 – 5 uur. Je kunt zelf bepalen wanneer je met deze cursus start. Studeer in eigen tijd en tempo!

Na registratie op onze FP Academy ontvang je een autorisatiemail. Heb je deze niet ontvangen, check dan even je spam of ongewenste post. Is je mail na 15 minuten nog niet binnen, neem dan contact met ons op via opleidingen@fysiophysics.nl.

Docenten

Drs. Robert Rozenberg, MD
Sportarts en onderzoeker bij het Erasmus MC en vakgroep Exercise is Medicine bij Vereniging Sportgeneeskunde (VSG).

Drs. Annekee van Woensel, MD
Arts-specialist ouderengeneeskunde, Werkzaam in de acute Coronazorg en als arts verbonden aan het Aafje Corona Centrum bij het Maasstad Ziekenhuis.

Drs. Maurits Hoonhorst, MD
Revalidatiearts op de afdeling neurorevalidatie, echografist, (niet praktiserend) sportfysiotherapeut en traint hij revalidatieartsen in echogeleide intramusculaire injectietechnieken. Als leermeester voor physician assistants verbonden aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Momenteel doet hij promotieonderzoek naar de toepassing van transcraniële magneetstimulatie bij CVA patiënten aan het VUMC.

Karl Noten, BSc
fysio-manueeltherapeut & docent in de revalidatie en medische fitness.

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 526
louise.ensing@fysiophysics.nl

AGENDA

2022

29sep10:0015:30Enkel- & Voetklachten: orthopedische revalidatieAccreditatie: KNGF 16 punten, Keurmerk Fysiotherapie 12 punten, LOOP 20 punten.Fysiotherapie:Enkel- en voetklachten

X