Startdata
za 17 september

Doelgroep
personal trainers, gevorderde fitness trainers, sporttrainers, sportmasseurs en fysiotherapeuten

Aantal deelnemers
minimaal 15, maximaal 30

Aantal lesdagen
1 dag

Cursustijd
12.00-17.00 uur

Cursusgeld
€145,-

Beschrijving

Werk je als fysiotherapeut of trainer met sporters dan is dit dé opleiding voor jou.  Deze praktische opleiding biedt de nieuwste inzichten op het gebied van sporttesten en sportspecifieke training gericht op verbetering van de sportprestatie bij o.a. voetbal, wielrennen, atletiek en tennis.  Wat is het verschil in grondmotorische eigenschappen van recreatiesporters en topsporters? Hoe verbeter je in korte tijd de sprintsnelheid, spronghoogte en explosiviteit bij (top)sporters? Je krijgt les van een team van sportartsen, bewegingswetenschappers en topsportfysiotherapeuten. De docenten hebben ruime ervaring in Sport Performance Training bij betaald voetbal, toptennis, prof basketbal op nationaal en internationaal niveau.

Cursusinhoud

De traditionele sport performance training gaat over spieren, maar het lichaam bestaat uit meer dan spieren. Gebaseerd op de nieuwe anatomie presenteert een team van topsporttrainers en bewegingswetenschappers nieuwe trainingstechnieken met o.a.:

 

  • Myofasciale keten analyses
  • HIcoD Training (high-intensity changes of direction)
  • Fascia fitness & Force transmission
  • Explosieve kracht en myofasciale recoil.
  • Krachttraining, timing, volume en drills.
  • Plyomtrie en kurbet training
  • Sport Performance Training Voetbal.
  • kant-en-klaar test- en trainingsprotocol.

 

DIRECT AANMELDEN

 

Wat is Sport Performance Training?

Het vermogen om explosieve acties zoals sprinten, springen en snelle richtingsveranderingen (high-intensity changes of direction) te kunnen uitvoeren hebben bij de meeste spelsporten een grote invloed op de Sport Performance en het wedstrijdresultaat. Welke fysieke eigenschappen onderscheidt een subtopsporter van een topsporter? Wat zijn de beste trainingsvormen, wat zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten op dit gebied en hoe pas je dit toe in de praktijk? Wat is de plaats van krachttraining en plyometrie bij voorbereiding en wedstrijdperiode (periodisering)?

Van spiertraining naar ArtroMyoFasciale Training

Karl Noten is sportfysiotherapeut, gediplomeerd toptrainer met 30 jaar ervaring in Sport Performance Training: ‘Vanuit de Nieuwe anatomie kijken we niet naar spieren en spierketens maar artromyofasciale ketens. Voetbal is een mooie doelgroep voor analyse en training omdat aan de hand van posities in het veld specifieke grondmotorische, cardiovasculaire en energetische eigenschappen nodig zijn. Dit kun je ook vertalen naar andere sporten.

Met de kennis van de nieuwe anatomie kunnen we Sport Performance Training naar een hoger niveau krijgen. Tijdens de cursus laat ik video’s zien van prof sporters en topsporters die wij binnen 1 sessie harder laten sprinten en hoger laten springen. Samen met Sportarts Robert Rozenberg en fysiotherapeut/bewegingswetenschapper Iris Dijk hebben we een mooie reeks cursussen samengesteld over Sport Performance en Sport Specifieke revalidatie.

Robert Rozenberg is als Sportarts verbonden geweest aan Feyenoord en behandeld het onderwerp ‘Hamstringrevalidatie bij voetballers’. Iris Dijk is wetenschapper actief bij FP Fysio Science en is bezig met wetenschappelijk onderzoek en testen bij prof voetballers. Aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ervaringen hebben we de opleiding vernieuwd. Het is echt een aanrader voor therapeuten en trainers.’

 

DIRECT AANMELDEN

 

Aantal contacturen

6 uur

Didactische werkwijze

Theorie, praktijk en thuisstudie

Thuisstudie

Voor aanvang van deze opleiding dien je hoofdstuk 3 en 6 van het boek RugFit, Karl Noten bestudeerd te hebben over de nieuwe anatomie en het boek ArtroFit volledig doorgelezen te hebben.. Dit boek dien je zelf aan te schaffen.

Aanbevolen literatuur

  • Boek RugFit van Karl Noten.
  • Boek 4xT® ArtroFit van Karl Noten.

Beide boeken zijn verkrijgbaar in onze webshop of via Bol.com.

Afsluiting

Na 100% deelname ontvangt cursist het certificaat van deelname.

Docenten

Jeroen Pörtzgen

oud topsporter, docent fitness en personal training en Performance Trainer Betaald Voetbal.

Dr. Robert Rozenberg

Sportarts en wetenschappelijk onderzoeker bij Sportgeneeskunde Rotterdam en het Erasmus MC Rotterdam.

Iris Dijk

Fysiotherapeut, bewegingswetenschapper

Tom Legter

Fysiotherapeut, Sport Performance Trainer betaald voetbal, docent Orthopedische Revalidatie

Karl Noten (gastdocent)

(Sport)Fysiotherapeut, gediplomeerd toptrainer met 30 jaar ervaring in Sport Performance Training.

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

 

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Agenda

2022

05aug(aug 5)12:0019(aug 19)18:00Personal Trainer Pro (summercourse)Personal Training:Personal Trainer Pro

11aug10:0015:30Perfect Pilates Pro Level 1Perfect Pilates:Perfect Pilates Trainer 1

26aug10:0016:30Medische Fitness bij rug, schouder- & knieklachtenPersonal Training:Medische Fitness bij rug schouder- & knieklachten

X