STAP-budget aanvragen

Wil je gebruikmaken van het STAP-budget? Meld je aan voor de opleiding naar keuze via het inschrijfformulier 'inschrijven via STAP'.  Je ontvangt van ons in principe direct een STAP aanmeldbewijs. Gelden er vooropleidingseisen voor de opleiding van jouw keuze, dan zullen we eerst nagaan of je aan deze eisen voldoet. Met het aanmeldbewijs vraag je het STAP-budget online aan via www.stapuwv.nl. Na goedkeuring betaalt UWV de door jouw gekozen opleiding. Bedraagt het cursusgeld van de opleiding meer dan €1.000,-? Dan ontvang je van ons een factuur voor de rest. Indien je besluit om af te zien van deelname en de STAP-subsidie is inmiddels toegekend, dan kan UWV besluiten om deze bij je terug te vorderen.

 

 

Voor wie is het STAP-budget

Iedere werkende (in loondienst of als ondernemer) en werkzoekende kan STAP-budget aanvragen.

Voorwaarden STAP-budget:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je woont in Nederland.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkomen schoolkosten minderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met het Levenlanglerenkrediet.
  • Je ontvangt voor die kosten van je opleiding, waarvoor je STAP-budget aanvraag, nu of later geen bijdrage van iemand anders dan UWV.
  • Het startmoment van je opleiding ligt minimaal 4 weken na het indienen van je aanvraag en maximaal 3 maanden na het aflopen van het aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen.
  • Om je recht op STAP-budget te behouden, moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd. Is dit niet het geval, dan kan UWV besluiten de subsidie bij je terug te vorderen.
  • Je kunt per jaar voor 1 opleiding STAP-budget aanvragen. Het is niet mogelijk om meerdere opleidingen met STAP-subsidie te volgen.

Alle voorwaarden kun je ook nalezen op www.stapuwv.nl.

 

 

Vraag op tijd Stap-budget aan

Om te voorkomen dat het STAP-budget op is, dien je op tijd deze aan te vragen. Het eerstvolgend moment opent op 1 november om 10:00 uur.

Tip: Ga ruim voor 10:00 uur naar www.stapuwv.nl en klik op 'Aanvragen Stap-budget'. Door hier alvast naar toe te gaan word je direct om 10:00 uur aan de wachtrij toegevoegd. Log je pas om 10:00 uur of later in, dan is de kans groot dat het STAP-budget al op is voordat je aan de beurt bent.

 

 

Wanneer is jouw inschrijving definitief

De volgende ronde is 1 november 2022. Selecteer een opleiding, welke STAP en kies een cursusdatum tussen 1-12-2022 en 31-03-2033. Jouw STAP-inschrijving wordt pas definitief zodra het STAP-budget door UWV is toegekend. Wordt jouw aanvraag niet goedgekeurd, dan annuleren wij jouw inschrijving automatisch. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

X