STAP-budget Opleidingen

In ons cursusaanbod vind je diverse opleidingen die voor STAP-budget in aanmerking komen. Bekijk onderaan deze pagina welke opleidingen je kunt volgen met STAP-budget.

STAP-budget regeling

Met STAP-budget kun je bij Fysio Physics Opleidingen tot €1.000,- subsidie aanvragen voor het volgen van een opleiding. Sommige opleidingen zijn hierdoor GRATIS!

Pak deze kans om jouw positie in de arbeidsmarkt te versterken. Bekijk welke opleidingen je met STAP-budget kunt volgen. Je vindt ze op deze pagina.

Een STAP-subsidie aanvragen

Om te voorkomen dat het STAP-budget op is, dien je op tijd deze aan te vragen. Op 1 mei 2023 om 10:00 uur start het eerstvolgende STAP-aanvraagtijdvak.  Let wel: De startdatum van de opleiding c.q. cursus moet tussen 29 mei en 30 september 2023 liggen. 

Tip: Ga ruim voor 10:00 uur naar www.stapuwv.nl en klik op ‘Aanvragen Stap-budget’. Door hier alvast naar toe te gaan word je direct om 10:00 uur aan de wachtrij toegevoegd. Log je pas om 10:00 uur of later in, dan is de kans groot dat het STAP-budget al op is voordat je aan de beurt bent.

Met het STAP Ontwikkeladvies kun je gratis loopbaancoaching Krijg. Lees er hier meer over.

Met STAP-budget kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen. Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Werkenden en werkzoekenden hebben zo meer kansen om hun baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.

Stap 1 Zoek een opleiding die bij je past.

Let goed op dat je voldoet aan de STAP-voorwaarden.

Stap 2 Ontvang het STAP-aanmeldingsbewijs.

Heb je je ingeschreven bij de opleider? Je ontvangt als bewijs van inschrijving het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider. Dit aanmeldingsbewijs heb je nodig voor Stap 3.

Stap 3 Vraag het STAP-budget aan bij UWV.

Ga met je aanmeldingsbewijs naar het STAP-portaal van UWV om je subsidie aan te vragen. Het UWV kent het scholingsbudget toe als je voldoet aan de voorwaarden. Het budget wordt rechtstreeks aan de opleider betaald. Het budget is beperkt, dus wees er snel bij. Op = op!

Bekijk op de site naar opleiders die STAP-waardige scholing bieden, maak vervolgens een passende studiekeuze en schrijf je in. De opleider zal dan je aanvraag gaan beoordelen. Daarna ontvang je van de opleider het STAP-aanmeldingsbewijs per e-mail. Dit bewijs heb je nodig om STAP-budget aan te vragen bij het UWV.

Het STAP-budget kan alleen worden ingezet voor opleidingen en trainingen die starten minimaal 1 maand nadat de aanvraag definitief is goedgekeurd door het UWV. Het STAP-budget kan dus niet worden gebruikt voor een opleiding die al eerder is gestart.

Iedere werkende (in loondienst of als ondernemer) en werkzoekende kan STAP-budget aanvragen.

Voorwaarden STAP-budget:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je woont in Nederland.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkomen schoolkosten minderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met het Levenlanglerenkrediet.
  • Je ontvangt voor die kosten van je opleiding, waarvoor je STAP-budget aanvraag, nu of later geen bijdrage van iemand anders dan UWV.
  • Het startmoment van je opleiding ligt minimaal 4 weken na het indienen van je aanvraag en maximaal 3 maanden na het aflopen van het aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen.
  • Om je recht op STAP-budget te behouden, moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd. Is dit niet het geval, dan kan UWV besluiten de subsidie bij je terug te vorderen.
  • Je kunt per jaar voor 1 opleiding STAP-budget aanvragen. Het is niet mogelijk om meerdere opleidingen met STAP-subsidie te volgen.

Alle voorwaarden kun je ook nalezen op www.stapuwv.nl.

Betaalt je werkgever de overige kosten? Overleg dan even hoe je deze kosten gaat ontvangen en hoe het praktisch in zijn werk gaat. Dit kan per werkgever verschillen.

De volgende ronde is 1 november 2022. Selecteer een opleiding, welke STAP en kies een cursusdatum tussen 1-12-2022 en 31-03-2033. Jouw STAP-inschrijving wordt pas definitief zodra het STAP-budget door UWV is toegekend. Wordt jouw aanvraag niet goedgekeurd, dan annuleren wij jouw inschrijving automatisch. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Het UWV kan in uitzonderingsgevallen tot 4 weken nodig hebben om het opleidingsbudget goed te keuren. Het STAP-budget moet zijn toegekend voordat de opleiding is gestart, dus houd hier rekening mee. Deze termijn geldt vanaf jouw aanvraagdatum bij UWV.

Het STAP-budget wordt uitbetaald aan de opleider, nadat de aanvraag wordt toegekend. Een eventueel resterend bedrag wordt bij jou of jouw werkgever in rekening gebracht.

Ja. Je gekozen opleiding, cursus of training moet starten binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd.

Ja. De opleiding moet zijn afgerond binnen de termijn die staat aangegeven op je STAP-aanmeldingsbewijs.

De volgende ronde is 1 november 2022. Selecteer een opleiding, welke STAP en kies een cursusdatum tussen 1-12-2022 en 31-03-2033. Jouw STAP-inschrijving wordt pas definitief zodra het STAP-budget door UWV is toegekend. Wordt jouw aanvraag niet goedgekeurd, dan annuleren wij jouw inschrijving automatisch. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Onze STAP opleidingen

Fysiotherapeut verlicht rugpijn met zijn handen

2449

€1449

Orthopedische Revalidatie

Pakket Personal Trainer Medical_mobile

699

€0

Personal Trainer Medical Pakket

Pakket Personal Trainer Compleet_mobile

1192

€192

Personal Trainer Leefstijl Pakket

0

€760

Pakket Perfect Pilates Pro Level 1 & 2

pilates_rugfit_mobile

275

€0

Rugpijn Orthopedische Revalidatie

Longrevalidatie_bij_astma_&_COPD_mobile_mobile

425

€0

Longrevalidatie bij astma & COPD

2449

€1449

Fysiotherapie & Diabetes

349

€0

Medisch Fitness bij rug-, schouder- & knieklachten

shutterstock_1648416658 pilates 1

485

€0

Pilates Instructeur Opleiding Level 1

Pakket Personal Trainer Compleet_mobile

1042

€42

Personal Trainer Compleet Pakket

Personal_Trainer_Pro_mobile_mobile

345

€0

Personal Trainer Pro

0/5 (0 Reviews)